Beroemde darters

Darts is de laatste jaren veel populairder geworden en ook zeker in Nederland. Dat heeft de sport voornamelijk te danken aan de grote darters als Michael van Gerwen, Phil Taylor en Raymond van Barneveld. De top van de wereld weet een bizar hoog niveau te bereiken. Hieronder hebben wij enkele wereldberoemde darters uitgelicht:

Oppermachtige Phil Taylor

Phil Taylor beëindigde zijn carrière in 2017, maar staat nog altijd bekend als de beste darter aller tijden. De Engelsman wist voor ruim twintig jaar de dienst uit te maken in de dartsport. Taylor werd in een plaatselijke kroeg ontdekt door Eric Bristow, die gelijk het talent van de darter zag. Opvallend genoeg zegevierde in Taylor op het WK 1990 door dezelfde Bristow te verslaan. Taylor won in zijn carrière voor meer dan acht miljoen euro aan prijzengeld.

Opvolger Michael van Gerwen

Michael van Gerwen kan gezien worden als de opvolger van de gestopte Taylor. De Brabander is al sinds 2012 bij onoverwinnelijk in de dartsport. De Nederlander won viermaal The Masters en de Premier League Darts. Op 29-jarige leeftijd speelde Van Gerwen al voor meer dan zes miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar. De enige darter die in de buurt komt van de niveau van Van Gerwen is de Engelsman Rob Cross.

Outsider Gary Anderson

Gary Anderson is één van de opvallendste namen in de dartwereld. De Schot behoort nooit echt tot de topfavorieten, maar weet wel zijn toernooien te winnen. In zijn debuutjaar als professioneel darter won hij gelijk de Welsh Open. In 2007 zegevierde Anderson op de International Darts League. Tegenwoordig wordt Anderson gezien als een gevaarlijke outsider voor elk toernooi.