Inkomsten van Michael van Gerwen

Michael van Gerwen staat te boek als één van de beste darters aller tijden. De Nederlander won in zijn carrière al vier keer The Masters en de Premier League. Daarnaast zegevierde hij tweemaal op het WK en wist hij nog tientallen andere toernooien op zijn naam te schrijven. De Brabander won met deze toernooizeges ook al veel prijzengeld. Dat is overigens niet alles, want Van Gerwen verdiende ook al grote geldbedragen dankzij zijn sponsors en demonstratiewedstrijden.

Order of Merit

De Order of Merit is eigenlijk de meest prominente ranglijst van de PDC. Deze dartbond berekend de geldwinsten van de afgelopen twee seizoenen bij elkaar en brengt op basis daarvan een ranglijst uit. Michael van Gerwen staat met grote afstand op de eerste plek, hij won in de afgelopen twee jaar namelijk voor meer dan 1,8 miljoen euro aan prijzengeld.

Echter won de Brabander al veel meer in zijn carrière, namelijk ruim zes miljoen euro. Enkel Phil Taylor won meer, de inmiddels gestopte Engelsman won namelijk ongeveer acht miljoen euro. Maar Van Gerwen zal hoogstwaarschijnlijk de Engelsman over enkele tijd wel voorbijschieten.

Sponsoren

Maar Van Gerwen heeft meer inkomsten als professioneel darter. De Nederlander heeft namelijk de KeukenConcurrent als hoofdsponsor, hij schittert bijvoorbeeld ook de televisiereclame van het bedrijf. Andere sponsoren van de darter zijn gokbedrijf William Hill, De Leasemaatschappij en Leyland.

Merchandise

Van Gerwen kent een grote aanhang en weet daar ook zijn slaatje uit te slaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een gesigneerde foto van de darter te kopen voor ruim 23 euro. Zijn bekende groene shirt is ook te koop voor 59 euro. Let op, er komen nog verzendkosten bij.